Философският факултет на Университета в гр. Ниш отбеляза своята 46-та  годишнина с

...
Философският факултет на Университета в гр. Ниш отбеляза своята 46-та  годишнина с
Коментари Харесай

ВТУ подкрепи формирането на общност на хуманитарните факултети в Югоизточна Европа

Философският факултет на Университета в гр. Ниш отбеляза своята 46-та  годишнина с тържествено заседание и с подписването на протокол за образуване на общественост сред философските, филологическите и други филантропични факултети от района на югоизточна Европа.

Деканът на Философския факултет в Ниш проф. доктор Наталия Йованович инициира образуване на общността за по-добро партньорство и подвижност на преподавателския състав, за общи просветителни стратегии и проучвателен планове, за общо кандидатстване пред европейски фондове, за по-активна студентска подвижност. Инициативата бе подкрепена от сродни факултети на университетите в София, Скопие, Велико Търново, Тимишоара, Източно Сараево, Косовска Митровица, Прищина и други

Великотърновският университет бе показан от ректора проф. доктор Христо Бонджолов и от декана на Филологическия факултет проф. доктор Ценка Иванова. Бяха извършени работни срещи за актуалните провокации пред висшето филантропично обучение, където посетители и домакини споделиха опит за организацията на образователния развой, за процедурите по акредитация и надзор на качеството. Едни от значимите оферти, които ще очертаят първите стъпки в това разширено партньорство са за шерване и синхронизиране на научните календари на асоциираните факултети, както и взаимната осведоменост за научни списания и годишници, които са включени в интернационалните наукометрични и реферативни бази данни.  На 10 ноември във Философския факултет се организира и седмата интернационална научна конференция „ Науката и актуалният университет “. Домакините оцениха високо устойчивостта на дългогодишното разностранно партньорство сред университетите в Ниш и Велико Търново.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР